DA

SiS skolemøbler er en fusion af flere selskaber, herunder Svejbæk og MH Stålmøbler.

I 2006 blev SiS skolemøbler solgt til den hollandske møbelspecialist Marko B.V. I 2013 blev SiS solgt til den belgiske i3 Group.

tricycle

1925: Firmaets fundament blev grundlagt som Middelfart Hjulfabrik, hvor produktionen af hjul og skærme til to – og trehjulede børnecykler samt diverse cykeldele, var starten på firmaets historie.

1950’erne: Middelfart Hjulfabrik skiftede navn til MH Stålmøbler, som resultat af den store success med udviklingen af en stol i stål til det danske militær. Stolen blev testet for holdbarhed ved, at man smed stolen ud fra 2.sals højde og var årsagen til, at MH ændrede fokus og opstartede produktionen og salg af skolemøbler

army
office chair

1962: SiS blev grundlagt under navnet ”Stil i Stål”, hvor fundamentet for virksomheden var en kontorstol tegnet af grundlæggeren Ole Almegaard Ohlsen.

1980’erne: MH indledte et samarbejde med overlæge A.C Mandal, der i mange år havde forsket i sidde – og arbejdstillinger. Samarbejdet førte til de ergonomiske BackUp-møbler.

backup series
helle series

1987: SiS udviklede den populære Helle-serie i samarbejde med designerne Hans og Lise Isbrand. Serien er stadig en bestseller trods sine 30 år på bagen

2003: SiS Akademi blev etableret med det formål, at være specialist i læring til innovative undervisningsinstitutioner og arbejdspladser. Året efter opnåede akademiet status som Danmarks Læringsstilcenter, hvilket betød, at akademiet var det internationale netværks officielle repræsentant i Danmark.

academy
netherlands

2006: SiS blev solgt til den hollandske møbelspecialist, Marko B.V og fik derigennem et nyt virksomhedsnavn - SiS Functional Furniture A/S.

2011: SiS Functional Furniture A/S blev solgt til VANERUM GROUP A/S med hovedsæde i Diest, Belgien.

vanerum group
sis

2013: SiS skifter navn til International A/S og bliver oprettet som en sammensmeltning af det tidligere SiS Functional Furniture A/S og Vanerum Scandinavia A/S. Samtidig bliver Vanerum Scandinavias tidligere forhandlersalg af tavler og AV-udstyr separeret i et nyt selvstændigt selskab ved navn i3-Technologies, der begge fik base i Middelfart.